top of page

Fasolada - Kreikkalainen papukeitto

Tarvitset:

  • 500 g valkoisia papuja (kuivattuja)

  • 2-3 porkkanaa

  • 1 iso sipuli

  • 3 rkl tomaattimurskaa

  • 2 sellerinvartta lehtineen

  • 80 ml TWO FOODIES luomu extraneitsytoliiviöljyä

  • 1 tl oreganoa (kuivattua)

  • 1 tl timjamia (kuivattua)

  • 1 laakerinlehti

  • 1 valkosipulinkynsi

  • ½ tl sokeria

  • Suolaa

  • Pippuria

Tee näin:

1. Liota pavut yön yli runsaassa vedessä. Huuhtele hyvin ennen aloitusta.

2. Pilko porkkanat, sipulit ja selleri.

3. Kuumenna oliiviöljy kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli, valkosipuli, selleri ja kuullota, kunnes ne hieman pehmenevät.

4. Lisää pavut, porkkanat, valkosipuli, laakerinlehti, timjami ja oregano ja kaada noin 1½ litraa kuumaa vettä kattilaan. Heti kun neste kiehuu, alenna lämpöä ja keitä noin tunti välillä sekoittaen (kattilan kansi puoliksi auki).

5. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja sokeri, keitä vielä 45 minuuttia, kunnes pavut ovat pehmeitä ja keitto paksuuntunut. Lisää hieman kuumaa vettä tarvittaessa. (Jos keitto ei lopuksi sakeudu haluamallasi tavalla, ota 1-2 lusikkaa keittoa (neste+kiinteä) ja soseuta ne tehosekoittimessa. Kaada massa kattilaan ja anna ruoan kiehua pari minuuttia.) Kiehumisaika riippuu papujen laadusta.

6. Sammuta lämpö, mutta jätä kattila liedelle, jotta sen maku kypsyy ja sitoutuu paremmin. Poista laakerinlehti.

7. Tarjoile keitto halutessasi murennetun fetan ja maukkaan maalaisleivän kanssa.

bottom of page