top of page

Tsatsiki

Tarvitset:

  • 500g kreikkalaista jogurttia

  • 1/2 kurkku

  • 1 valkosipulinkynttä

  • 2-3rkl punaviinietikkaa

  • 1/4 nippu tilliä, hienonnettuna (valinnainen)

  • 4rkl Two Foodies ekstraneitsyt oliiviöljyä

  • 1 ripaus suolaa

  • mustapippuria


ree

Tee näin:

  1. Kuori kurkku ja raasta se juustoraastimen isoimmalla terällä.

  2. Laita kurkku kulhoon, lisää ripaus suolaa ja 1rkl punaviinietikkaa. Sekoita ja jätä hetkeksi sivuun, jotta kurkku päästää nestettä.

  3. Sillä välin yhdistä toisessa kulhossa jogurtti, 1 valkosipulinkynttä (hienonnettuna), 2rkl punaviinietikkaa ja 4rkl oliiviöljyä. Sekoita tasaiseksi.

  4. Purista kurkusta käsin ylimääräinen neste pois. Kaada neste pois ja lisää kurkku jogurttiseokseen.

  5. Sekoita hyvin, kunnes kastike on tasaista ja kermaista.

  6. Lisää pippuria ja säädä suolan määrä oman maun mukaan.

  7. Lisää hienonnettua tilliä ja kastike on valmis.

  8. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

  9. Tarjoa pitaleivän, kreikkalaisen souvlakin tai lempivihannesten kanssa.

bottom of page