
Two Foodies - Tarinamme
Me olemme Panos ja Nikos, kaksi ruokaan intohimoisesti ja rakkaudella suhtautuvaa ystävystä. Meille ruoka edustaa paljon muutakin, kuin tapaa hillitä nälkää. Laadukkaista raaka-aineista valmistettu ruoka on elämän suurimpia nautintoja. Sillä, mitä syömme, on merkitystä, ravinto kun vaikuttaa suoraan terveyteemme ja mielialaamme. Huolellisesti valikoidut ruoan raaka-aineet voivat loihtia vaatimattomastakin ateriasta paremman – ja saada samalla hymyn kasvoillemme! Haluamme tarjota maukkaita elämyksiä luonnonmukaisesti tuotettujen tuotteidemme avulla. Toivotamme teidät, joille hyvällä ruualla on erityinen merkitys, tervetulleeksi tutustumaan TWO FOODIESIN tuotteisiin.
Mottomme: Vain paras on tarpeeksi hyvää.
Panos and Nikos

Lesvoksen saari ja Oliiviöljy
Lesvoksen (Lesbos) saari Koillis-Egeanmerellä on Kreikan kolmanneksi suurin. Saarella on rantaviivaa noin 400 kilometriä, ja se tarjoaa upeat maisemat lukuisine oliivitarhoineen. Lesvos on ollut inspiraation lähde niin kirjailijoille, taiteilijoille, muusikoille kuin filosofeillekin muinaisista ajoista näihin päiviin saakka. Lesvoksen taiteella, kirjallisuudella ja muulla kulttuurilla on ollut näkyvä osa ihmisten elämässä sivilisaation alusta alkaen, ja siksi sitä kutsutaan myös runoilijoiden saareksi. Lesvos on erilaisten SAN-tuotteiden, kuten Ouzon, Kalloni-sardiinien ja oliiviöljyssä säilötystä lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettavan kovan Ladotyri-juuston koti. Saarella on myös 11 000 000 oliivipuuta, joista saadaan noin 20 % Kreikan oliiviöljystä. Historiallisten lähteiden ja löydettyjen muinaisjäänteiden perusteella (esimerkkinä vuodelta 2800–2000 eKr. peräisin oleva oliivipuristin), Lesvoksella oliiviöljyn tuotannon otaksutaan alkaneen jo pronssikaudella. Siitä lähtien – ja vielä tänä päivänä – saari on ollut tunnettu ja olennainen osa oliiviöljyteollisuutta. Lesvoksen oliiviöljy on globaalisti ainutlaatuista, sillä sitä tuottavia oliivipuita ei kasva missään muualla. Lesvoksen eteläosassa kasvaa pääasiassa Kolovi-oliiveja, joita kutsutaan myös Mytilíni- oliiveiksi saaren pääkaupungin mukaan. Pohjoisessa satoa saadaan Adramitini-lajikkeesta, joka paikallinen oliivilajike Vähä-Aasian Adramiti-alueelta. Molemmat lajikkeet ovat saaren nestemäisen kullan lähde.
