top of page

TWO FOODIES-oliiviöljy

Luomu Ekstraneitsyt Oliiviöljy

Esittelemme teille ylpeänä ensimmäisen tuotteemme: ainutlaatuisen ja laadukkaan, luomu extra- neitsytoliiviöljyn Lesvokselta. Lesvoksen saari on perheemme kotipaikka, jossa tunneside, kunnioitus ja yhteys oliivipuihin – ja kaikkeen niitä ympäröivään – on siirtynyt sukupolvelta toiselle.


Uusi sato 2024–2025

Kylmäpuristettu Luomu Extra-neitsytoliiviöljy

​Uuden sadon 2024-2025 oliiviöljymme on sertifioitu terveysvaikutuksistaan! 
Oliiviöljymme sisältää hydroksityrosolia, tyrosolia tai niiden johdannaisia >5 mg per 20 g ja kuuluu öljyluokkaan, joka suojaa veren lipidejä oksidatiiviselta stressiltä Euroopan unionin asetuksen 432/2012 mukaisesti. Kemiallinen analyysi tehtiin Ateenan kansallisessa ja Kapodistriaanisessa yliopistossa.
Tuore öljymme erottuu edukseen erinomaisilla laboratoriotuloksillaan sekä happopitoisuudellaan, joka on vain 0,286 (ekstra-neitsytluokituksen raja on korkeintaan 0,8).


Oliiviöljymme on täysin uniikki tuote, sillä sitä tuottavat oliivipuut kasvavat vain Lesvoksen saarella. Tämä kauniin kullankeltainen ja aromaattinen oliiviöljy tuo ruoanlaittoon ripauksen luksusta ja miellyttävän jälkimaun. Öljy on kevyt ja hedelmäinen, joten sitä voi käyttää ruoanlaitossa monipuolisesti tuomaan esiin ruoan makua. Öljyä voi käyttää sellaisenaan salaateissa, marinadeissa ja kastikkeissa sekä yleisesti ruoanlaitossa, paistamisessa tai ruoan viimeistelyssä. Terveellistä ja aromaattista rasvaa voidaan käyttää myös leivonnassa voin tilalla. Lusikallinen oliiviöljyä onkin loistava tapa aloittaa uusi päivä!
Kolme oliiviöljymme ominaisuutta, jotka erottavat sen muista oliiviöljyistä:
1. Kultainen väri, joka johtuu alhaisemmasta klorofyllipitoisuudesta.
2. Hienostunut maku ja rakenne.
3. Voimakas hedelmäinen tuoksu, joka on peräisin Kreikan vanhimpiin tarhoihin kuuluvista Lesvoksen saaren oliivitarhojen rikkaasta florasta.

Label pic_edited.jpg
2foodies_oil (188 of 194).jpg

Ympäristöystävälliset ja kestävät viljelykäytännöt kiertotalouden periaattein

Oliiviöljymme valmistusprosessi ja siinä käytetyt menetelmät ovat alusta lopputuotteeseen asti meille hyvin merkityksellisiä. Ympäristöystävällisten menetelmien käyttö on meille itsestäänselvyys. Täysin ekologiset menetelmän käyttöömme tarjonnut yhteistyökumppanimme Protoulis Master Olive Oil Makersin tavoitteena oliiviöljyn valmistuksessa on hyödyntää myös oliivin luonnollisia sivutuotteita. 

Öljytuotannon sivutuotetta puristemassajätettä käytetään polttoaineena veden lämmittämiseen. Oliivinlehtien erottimesta kerätyt lehdet toimitetaan osittain veloituksetta paikallisille karjankasvattajille karjan ruokkimiseen. Loput sivutuotteet ovat biohajoavia, ja ne käytetään uudelleen oliivitarhojen lannoittamiseen.

Täydellisen tuotteen saavuttamiseksi sadonkorjuu tehdään käsin. Oliivit kerätään ja kuljetetaan välittömästi keräämisen jälkeen oliivipuristamolle. Siellä niitä säilytetään korkeintaan 24 tuntia tätä tarkoitusta varten tehdyissä rei'itetyissä lavalaatikoissa, kunnes öljy on aika uuttaa. 

Tuotannossa käytössä on huipputason kylmäpuristinlaitteisto. Oliiviöljy varastoidaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin säiliöihin täydellisissä olosuhteissa, lämpöeristettynä ja valolta suojattuna.

bottom of page