
The TWO FOODIES Olive Oil
Esittelemme teille ylpeänä ensimmäisen tuotteemme: ainutlaatuisen ja laadukkaan, luomu extra- neitsytoliiviöljyn Lesvokselta. Lesvoksen saari on perheemme kotipaikka, jossa tunneside, kunnioitus ja yhteys oliivipuihin – ja kaikkeen niitä ympäröivään – on siirtynyt sukupolvelta toiselle.
Uusi sato 2024–2025
Kylmäpuristettu Luomu Extra-neitsytoliiviöljy
Oliiviöljymme on täysin uniikki tuote, sillä sitä tuottavat oliivipuut kasvavat vain Lesvoksen saarella. Tämä kauniin kullankeltainen ja aromaattinen oliiviöljy tuo ruoanlaittoon ripauksen luksusta ja miellyttävän jälkimaun. Öljy on kevyt ja hedelmäinen, joten sitä voi käyttää ruoanlaitossa monipuolisesti tuomaan esiin ruoan makua. Öljyä voi käyttää sellaisenaan salaateissa, marinadeissa ja kastikkeissa sekä yleisesti ruoanlaitossa, paistamisessa tai ruoan viimeistelyssä. Terveellistä ja aromaattista rasvaa voidaan käyttää myös leivonnassa voin tilalla. Lusikallinen oliiviöljyä onkin loistava tapa aloittaa uusi päivä!
Kolme oliiviöljymme ominaisuutta, jotka erottavat sen muista oliiviöljyistä:
1. Kultainen väri, joka johtuu alhaisemmasta klorofyllipitoisuudesta.
2. Hienostunut maku ja rakenne.
3. Voimakas hedelmäinen tuoksu, joka on peräisin Kreikan vanhimpiin tarhoihin kuuluvista Lesvoksen saaren oliivitarhojen rikkaasta florasta.
Lesvoksen saari ja Oliiviöljy
Lesvoksen Saari
Lesvoksen (Lesbos) saari Koillis-Egeanmerellä on Kreikan kolmanneksi suurin. Saarella on rantaviivaa noin 400 kilometriä, ja se tarjoaa upeat maisemat lukuisine oliivitarhoineen. Lesvos on ollut inspiraation lähde niin kirjailijoille, taiteilijoille, muusikoille kuin filosofeillekin muinaisista ajoista näihin päiviin saakka.
Lesvoksen taiteella, kirjallisuudella ja muulla kulttuurilla on ollut näkyvä osa ihmisten elämässä sivilisaation alusta alkaen, ja siksi sitä kutsutaan myös runoilijoiden saareksi. Lesvos on erilaisten SAN-tuotteiden, kuten Ouzon, Kalloni-sardiinien ja oliiviöljyssä säilötystä lampaan- ja vuohenmaidosta valmistettavan kovan Ladotyri-juuston koti. Saarella on myös 11 000 000 oliivipuuta, joista saadaan noin 20 % Kreikan oliiviöljystä. Historiallisten lähteiden ja löydettyjen muinaisjäänteiden perusteella (esimerkkinä vuodelta 2800–2000 eKr. peräisin oleva oliivipuristin), Lesvoksella oliiviöljyn tuotannon otaksutaan alkaneen jo
pronssikaudella. Siitä lähtien – ja vielä tänä päivänä – saari on ollut tunnettu ja olennainen osa oliiviöljyteollisuutta. Lesvoksen oliiviöljy on globaalisti ainutlaatuista, sillä sitä tuottavia oliivipuita ei kasva missään muualla. Lesvoksen eteläosassa kasvaa pääasiassa Kolovi-oliiveja, joita kutsutaan myös Mytilíni-
oliiveiksi saaren pääkaupungin mukaan. Pohjoisessa satoa saadaan Adramitini-lajikkeesta, joka paikallinen oliivilajike Vähä-Aasian Adramiti-alueelta. Molemmat lajikkeet ovat saaren nestemäisen kullan lähde.


Ympäristöystävälliset ja kestävät viljelykäytännöt kiertotalouden periaattein
Oliiviöljymme valmistusprosessi ja siinä käytetyt menetelmät ovat alusta lopputuotteeseen asti meille
hyvin merkityksellisiä. Ympäristöystävällisten menetelmien käyttö on meille itsestäänselvyys. Täysin ekologiset menetelmän käyttöömme tarjonnut yhteistyökumppanimme Protoulis Master Olive Oil Makersin tavoitteena oliiviöljyn valmistuksessa on hyödyntää myös oliivin luonnollisia sivutuotteita.
Öljytuotannon sivutuotetta puristemassajätettä käytetään polttoaineena veden lämmittämiseen.
Oliivinlehtien erottimesta kerätyt lehdet toimitetaan osittain veloituksetta paikallisille karjankasvattajille karjan ruokkimiseen. Loput sivutuotteet ovat biohajoavia, ja ne käytetään uudelleen oliivitarhojen lannoittamiseen.
Täydellisen tuotteen saavuttamiseksi sadonkorjuu tehdään käsin. Oliivit kerätään ja kuljetetaan välittömästi keräämisen jälkeen oliivipuristamolle. Siellä niitä säilytetään korkeintaan 24 tuntia tätä tarkoitusta varten tehdyissä rei'itetyissä lavalaatikoissa, kunnes öljy on aika uuttaa.
Tuotannossa käytössä on huipputason kylmäpuristinlaitteisto. Oliiviöljy varastoidaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuihin säiliöihin, joissa se saa rauhassa kypsyä optimaalisissa olosuhteissa, lämpöeristettynä ja valolta suojattuna.